VANESSA - S*XIWAQ sibiriska-katter

Till innehåll

Huvudmeny:

KATTER > HONKATTER

                      S*XIWAQ VANessa Maräng    2012-05-01 / f 01 / HCM
Sköldpaddsfärgade katter har alltid varit en favorit.
Sedan kom Nikolaz in i mitt liv på mjuka tassar och då föddes drömmen om en sköldpadds- van. I Gurkans och Orubes kull hade jag förhoppningar om att det skulle kunna bli mycket vitt, men jag tordes inte hoppas på drömpaddan.
Så kom hon som nummer två i kullen och jag blev så lycklig så att jag grät. Andrietta kallade mig för sentimental tant och det är ju bara att hålla med. Helgen innan de skulle fylla 3 veckor droppade plötsligt lilla VANessa i vikt. Flera besök hos veterinär med röntgen, ultraljud och uppvätskningar, tvångsmatningar och vaknätter. På fredagen vid 10.00 kom " ploffet" som Emil i Lönneberga sa. Förstoppningen släppte!! Ett par dagar senare så började hon att tappa pälsen, som hon hade offrat den för att kunna överleva. Alla i familjen har brytt sig extra mycket om lilla fröken som dels var sjuk och sedan blev som en nakenkatt och alldeles rosa, och vi började kalla henne Pinky.
Numer är det hennes vardags namn och VANessa Maräng får hon heta när det är nått extra, som en utställning. Man kan bära runt på henne precis hur man vill och hon sover gärna uppe på nackar och halsar. Ett minne efter tiden som naken då hon säkert upptäckte att vi var varma och sköna. Man behöver knappt ens titta på henne så ska hon purra och kurra och gosa. Hon fick stanna hos oss lilla Pinky och hon har ett mycket fint huvud och pälsen som växer ut verkar vara av toppkvalitét. Heja, heja Lilla Pinky, visa världen vad man kan göra med en hel massa vilja till att leva. "

 
 
 

Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny